Domácí pečivo se stává čím dál oblíbenějším a s tím také roste počet receptů a způsobů, jak například připravit chléb bez nutnosti kynutí, což značně zkracuje časovou náročnost přípravy této základní potraviny.

Pokud si však doma chcete připravit poctivý a nefalšovaný domácí chléb, doporučujeme mu věnovat dostatek času. Vyzkoušejte například tento recept a nakonec uvidíte, že výsledek za to rozhodně stojí!

Složení

  • 1 hrnek teplé vody
  • 1/4 hrnku mléka
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 0,5 lžičky cukru
  • 0,5 lžičky soli
  • 1,5 lžičky práškových kvasnic
  • 3 hrnky mouky

Příprava

Připravte kvasnice v teplém mléce s cukrem, přidejte vodu a promíchejte. Přidejte olej, mouku, sůl a propracujte těsto rukama. Mělo by jemně lepit. Nádobu přikryjte a nechte těsto kynout hodinu na teplém místě. Vložte těsto do vymazaného plechu a nechte jej kynout ještě 30 minut. Chléb pečte 40 minut při 180 stupních a vedle něj nechte v troubě malou misku s vodou. Po upečení chleba pokropte vodou a nechte vychladnout.

zdroj: bidista.com

Sdílejte