V posledních letech se stále více rozšiřuje trend přípravy domácích potravin. Můžete si bez větších obtíží připravit domácí sýry, šunku anebo třeba právě pečivo. Každý ví, že čerstvý chléb, nebo rohlík chutná nejlépe.

Podle tohoto receptu si můžete připravit výborný domácí chléb, který má křupavou kůrku a uvnitř je nadýchaný a vláčný. Na kupované pečivo ze supermarketu můžete s klidem zapomenout.

Složení

  • 500 g mouky
  • 18 g kvasnic
  • 100 ml mléka
  • 30 ml vlažné vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje

Příprava

Připravte kvasnice ve vlažném mléce s cukrem. Poté smíchejte všechny ostatní přísady, přidejte kvasnice a těsto dobře propracujte rukama. Nechte jej vykynout a poté pečte při 200 stupních 20 minut v přikryté formě, poté ještě 20 až 25 minut ve formě bez víka.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte