Domácí příprava základních potravin se opět stává trendem, a proto se vedle másla a jogurtů připravuje také domácí pečivo. Připravte si doma lahodný a křupavý chléb, který provoní celou Vaši domácnost.

Je to velmi jednoduché, i když se to nemusí zdát. Příprava z několika základních surovin Vám zabere pouze třicet minut, a proto pro Vás nebude příprava domácího chleba časově vůbec náročná.

Složení

  • 250 g mouky
  • 6 g suchého droždí
  • 4 g soli
  • 30 g másla nebo margarínu
  • 100 ml mléka
  • 50 ml vody

Na pomazání

  • 1 žloutek
  • 5 g mléka

Příprava

Smíchejte všechny suché ingredience v misce, přidejte margarín, mléko a vodu. Těsto smíchejte. Hotové těsto položte do mísy, lehce pomažte rostlinným olejem, zakryjte a odložte jej na teplé místo po dobu 30 minut.

Po 30 minutách vytáhněte těsto. Opět zakryjte misku s těstem fólií a dejte ji na teplé, klidné místo na další hodinu.

Z těsta vytvořte tvar bochníku a na několika místech jej nařízněte. Bochník položte na plech a zakryjte jej utěrkou. Nechte 30 minut stát.

Pomažte chléb žloutkem smíchaným s mlékem. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Bochník vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 30 minut.

Po vychladnutí můžete podávat.

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte