Brambory jsou tou nejčastější přílohou, kterou u nás můžeme najít k masu, a i jiným jídlům. Dají se připravit na nespočet způsobů a pořád vznikají nové a nové, které můžete vyzkoušet také doma!

Příkladem jsou například tyto vynikající obalované brambory. Jejich předností je příprava v troubě, proto jsou křupavé, ale zdravější než hranolky. Jsou vynikající i samostatně s domácí tatarskou omáčkou.

Složení

  • 1 kg brambor
  • 100 g strouhanky
  • půl lžičky estragonu
  • 1 čajová lžička grilovacího koření
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Příprava

Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na větší kusy. Obalte je v oleji a poté posypejte kořením a obalte ve strouhance. Vyskládejte brambory na plech s papírem na pečení a pokapejte je trochou oleje. Pečte 40 minut při 180 stupních a podávejte teplé.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte