Jemné dezerty s krémem jsou velmi oblíbené, obzvláště u dětí, ale umí si je vychutnat i nejeden dospělý. Pokud máte v rodině nějaké milovníky krémových zákusků, připravte jim tyto tříbarevné kostky!

Kombinace kakaového těsta, jemného pudinkového krému s nádechem vanilky, a nakonec vrstvou nadýchané šlehačky je zaručeným úspěchem. Vyzkoušejte dezert ještě dnes a o víkendu si jej vychutnejte s rodinou.

Složení těsta

  • 7 vaječných žloutků
  • 200 g cukru
  • 200 g mouky
  • 1 balení prášku na pečení
  • 2 lžíce kakaa
  • 13 lžic vody

Složení krému

  • 7 vaječných bílků
  • 7 až 10 lžic cukru
  • 2 balení vanilkového pudingu v prášku
  • 600 ml vody

Složení šlehačky

  • 300-400 ml smetany
  • Strouhaná čokoláda

Příprava

Smíchejte všechny složky pro těsto a upečte je v plechu po dobu 20 minut při 180 stupních.

Vyšlehejte bílky s cukrem do tvrdé pěny. Připravte pudink ve vodě dle návodu na obale a po vychlazení do něj vmíchejte bílky. Krém navrstvěte na těsto. Smetanu vyšlehejte do šlehačky a tu navrstvěte na krém. Celý povrch bohatě posypejte strouhanou čokoládou a před podáváním nechte ztuhnout v lednici.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte