Tento recept je opravdu velmi jednoduchý a mimo to také dobře známý. Pravděpodobně jej ti zkušenější z nás jistě už někdy připravovali a ostatní jej jistě minimálně několikrát ochutnali na oslavách.

Pokud tedy chcete připravit lehký a přesto velmi chutný a jemný dort, vyzkoušejte tento univerzální jednoduchý recept. Nepotřebujete běhat do obchodu, přísady, které potřebujete jistě najdete doma.

SLOŽENÍ

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžící cukru
  • 1 balení čokoládového krému v prášku

Krém:

  • 220 ml mléka
  • 1 balení vanilkového krémového prášku
  • 300 ml smetany ke šlehání

Poleva:

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání

Příprava:

Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte z bílků pěnu. Přidejte cukr a dále šlehejte. Přidejte žloutky a promíchejte směs, pak přisypte práškový krém a promíchejte. Těsto pečte na plechu s pečícím papírem do doby, než vytáhnete z těsta čisté párátko.

Smíchejte přísady na krém a použijte ruční mixér pro jeho vyšlehání.

Na těsto navrstvěte krém a nechte dort ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny. Nakonec rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a smíchejte ji se smetanou. Výslednou směs použijte jako polevu. Nechte ztuhnout v lednici a nakonec nakrájejte na kostky.

zdroj: andreilaslau.ro

Sdílejte