Pokud máte rádi sladké tyčinky s mlékem, jistě vás někdy napadlo, zda by bylo možné si je připravit také doma za lepší cenu. Můžete si zkusit připravit mléčné řezy s tímto receptem a ušetřit!

A to jak na surovinách, tak čas, který byste potřebovali na cestu do obchodu, pokud zrovna dostanete na tuto dobrotu chuť a žádné řezy doma nemáte. Pomáhat vám mohou i děti a řezy si pak společně více vychutnáte.

Složení

  • 6 vajec
  • 5 lžic mouky
  • 1 sáček prášku na pečení
  • 5 lžic cukru
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku

Krém

  • 70 ml smetany
  • 3 sáčky šlehačky v prášku
  • 2 lžíce práškového cukru
  • citronová příchuť (volitelně)

Na vrchol

  • 100 g hořké čokolády

Příprava

Vejce rozdělte, z bílků vyšlehejte pevnou pěnu.Smíchejte žloutky s cukrem a kakaem.

V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, promíchejte se žloutkem a opatrně přidejte bílkovou pěnu.

Umístěte do plechu s pečícím papírem a pečte v troubě na 180 ° asi 30 minut. Mezitím smíchejte smetanu, práškovou šlehačku, práškový cukr a ochuťte citronovou příchutí a vyšlehejte krém.

Nechte těsto vychladnout a potřete jej krémem. Čokoládu rozpusťte a nalijte ji na krém. Uložte dezert je do chladničky, dokud nebude čokoláda pevná.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte