Večeře je jídlem, které je v každé domácnosti podáváno jinak. Někteří lidé si rádi dávají k večeři jen namazané pečivo například s máslem a šunkou, nebo sýrem. Druhým případem jsou milovníci teplých večeří.

Pokud se mezi ně řadíte, jistě máte dny, kdy se Vám opravdu nechce vařit a trávit dlouhé hodiny u plotny. Pro takové případy je tu tento recept. Připravte si toto lahodné a zdravé jídlo a pochutná si celá rodina.

Složení

  • 500 g kuřecí prsa
  • 100 ml smetany na vaření
  • 100 ml přírodního jogurtu
  • 70 g strouhaného parmezánu
  • 3 mrkve
  • 1 celer
  • 400 g brokolice
  • 1 cibule
  • 200 g zeleného hrášku (konzervovaného)
  • sůl, pepř
  • olej

Příprava

Maso nakrájejte na kousky a dochuťte jej solí a pepřem. Pokapejte maso olejem a pak ho dejte do pánve.

Zeleninu očistěte, nakrájejte a pokapejte trochou oleje. V pánvi orestujte maso, poté přidejte zeleninu a přilijte trochu vody.

Až se zelenina uvaří, přidejte omáčku: Smíchejte smetanu s jogurtem a strouhaným sýrem, nalijte směs do pánve a povařte.

Když začne omáčka houstnout, odstraňte pánev ze sporáku a můžete podávat.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte