Křehké čajové pečivo je oblíbenou stálicí na stolech při každé návštěvě, nebo společenské události. Jelikož ale kupované nechutná vždy tak, jak si možná pamatujete z dětství, je lepší připravit si vlastní.

Domácí variantu těchto sušenek snadno připravíte dle tohoto jednoduchého postupu, který zabere pouze 15 minut. S chutí s jemným nádechem citronu již stačí pouze vybrat krém, kterým sušenky naplníte.

Složení

  •  125 g másla (pokojové teploty);
  •  100 g cukru;
  •  1 vejce;
  •  200 g mouky;
  •  kůra ze dvou citronů;
  • ¼ lžíce prášku do pečiva;
  •  špetka soli;
  • 3 lžíce hnědého cukru

Příprava

Smíchejte máslo s cukrem do pěnové konzistence. Přidejte vejce a dále šlehejte. Přidejte mouku, citrónovou kůru, prášek do pečiva a sůl. Důkladně Promíchejte. Získané elastické těsto zakryjte potravinovou folií a odložte odpočívat do lednice po dobu 2 hodin.

Po uplynutí této doby předehřejte troubu na 180 stupňů. Na pracovní ploše stolu posypané moukou vyválejte těsto na placku o tloušťce 0,5 cm.

Použijte libovolné vykrajovátko, nebo sklenici a vykrájejte sušenky. Vyskládejte je na plech vymazaný máslem. Posypejte hnědým cukrem a pečte 10-12 minut. Sušenky by měly mít hnědý nádech.

Nakonec ozdobte krémem, nebo marmeládou a podávejte.

zdroj: appetitno.ent

Sdílejte