Listové těsto je velmi oblíbené v naší národní kuchyní a hodí se pro přípravu sladkých, a i některých slaných jídel. Pokud jej také rádi používáte, možná Vás někdy napadlo, že si připravíte domácí.

Právě to můžete vyzkoušet za pomocí tohoto jednoduchého receptu, který popisuje přípravu těsta a v dalších krocích naplnění ovocem do podoby vynikajícího křehkého koláče. Určitě recept vyzkoušejte!

Složení

  • 500 g tuku
  • 250+600 g mouky
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce octa
  • Špetka soli
  • 300 ml vlažné vody
  • Domácí džem
  • Práškový cukr

Příprava

Smíchejte tuk s 250 g mouky a nechte stát. Do mouky přidejte žloutky, ocet, vodu a sůl. Dobře promíchejte a dle potřeby přidejte mouku, poté přidejte tuk s moukou a vše propracujte do těsta. Těsto vyválejte, posypejte jej mouku a přeložte na půl. Takto to opakujte ještě několikrát. Nakonec těsto vyválejte, pomažte džemem a přeložte. Můžete také vyřezat různé tvary. Tento koláč upečte v troubě a před podáváním jej zasypte práškovým cukrem.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte