Pokud Vás po cestě do práce každé ráno láká výloha pekárny, kde jsou rozloženy jednotlivé druhy čerstvého pečiva a jeho vůně Vás nutí si sem tam něco dobrého na zub koupit, jistě oceníte tento recept.

Můžete si totiž jednu z takových dobrot připravit doma kdykoli budete mít chuť. Jedná se o křehké pečivo s ořechovou a makovou náplní, na kterém si pochutná každý. Jistě si tento recept velmi oblíbíte!

Složení těsta

  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 250 g tvarohu
  • 1/2 šálku oleje
  • 1/2 kg mouky
  • 1 balení prášku na pečení
  • Sůl

Náplň

  • 150-200 g mletých ​​ořechů
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 50 g másla
  • 60 g cukru
  • 1 vaječný bílek
  • 100 g rozinek
  • 4 šálky mléka
  • 1 vejce pro pomazání

Maková náplň

  • 125 ml mléka nebo vody
  • 125 g cukru
  • 150 gramů máku
  • 2 polévkové lžíce medu
  • trochu citrónové kůry

Příprava

Nejprve smíchejte všechny přísady těsta a nechte jej odpočívat 30 až 40 minut.

Vařte mléko s cukrem po dobu 5 minut, přidejte ořechy a med a povařte několik dalších minut. Obdobně připravte makovou náplň. Poté přidejte máslo, bílek a promíchejte. Těsto vyválejte, rozkrojte na polovinu a potřete jedno těsto makovou a druhé ořechovou náplní. Nařežte každé těsto na proužky o šíři 5 až 6 cm a zkruťte je do tvaru twistu. Následně vyskládejte na plech, pomažte žloutkem a pečte při 180 stupních do zlatova.

zdroj: kedvencreceptek.com

Sdílejte