Kokosové kuličky jsou jedním z tradičních druhů cukroví, na které se můžeme těšit s přicházejícími Vánocemi. Na ty si však musíme ještě několik měsíců počkat. Právě začal podzim.

To Vám ale nebrání v tom, abyste si kokosové kuličky vychutnali. Můžete si je dopřát například jako součást tohoto originálního a lahodného dezertu. Přípravu pohodlně zvládnete a jistě Vás výsledek ohromí!

Složení kokosových koulí

  • 200 g tvarohu
  • 3 lžíce cukru
  • 1 žloutek
  • 6 lžic strouhaného kokosu

Složení těsta

  • 200 g margarínu
  • 150 g cukru
  • 3 vejce
  • 1 vaječný bílek
  • 150 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce mléka
  • 300 g mouky
  • 1 sáček prášku na pečení
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku

Složení krému

  • 150 g cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • 500 ml mléka
  • vanilkové aroma
  • 1 lžíce neslazeného kakaového prášku (na posypání)

Příprava

Pro kokosové koule smíchejte tvaroh, cukr, vaječný žloutek a strouhaný kokos. Z této směsi formujte kuličky.

Pokud jsou kuličky připravené, připravte těsto. Smíchejte margarín s cukrem, přidejte vajíčka jedno po druhém a potom přidejte bílek. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte se zakysanou smetanou a mlékem. Vše smíchejte dohromady do jemného těsta. To rozdělte na dvě stejné části. Jednu dávku naplňte do plechu.

Do druhé části vmíchejte kakaový prášek. Na bílé těsto přidejte kakaové těsto a vložte do něj kuličky. Pečte v troubě o 180 stupních asi 40 minut.

Smíchejte vejce, mouku, cukr a vanilkovou příchuť, přidejte mléko. Povařte na silném ohni, dokud směs nezhoustne. Neustále míchejte, abyste zabránil srážení. Po uvaření můžete přidat vanilkovou příchuť podle chuti.

Těsto nechte vychladnout, zalijte jej krémem, posypejte kakaovým práškem a nakrájejte.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte