Tento recept pravděpodobně nebude pro začátečníky v kuchyni, ale naopak poslouží jako skvělá inspirace těm, kteří již pokořili všechny kuchařské milníky a zároveň se chtějí dál a dál zdokonalovat.

Zkuste si připravit tento lahodný a krásně vypadající dort, který v sobě snoubí lehkou chuť exotického kokosu a dobře známou klasickou čokoládu. Dohromady vytváří nezapomenutelnou kombinaci.

Složení krému

  • 1 litr mléka
  • 1 pudink se smetanou příchutí
  • 60 g škrobu
  • 8 čajových lžiček cukru
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 10 g ​​želatiny
  • asi 30 ml bílé sladké smetany

Složení polevy

  • 150 ml sladké smetany
  • 100 g hořké čokolády

Složení těsta (připravte 3x, získáte 3 vrstvy těsta)

  • 70 g bílků (cca 2 vejce)
  • 60 g cukru
  • 10 g mouky
  • 10 g škrobu
  • 10 g kakaa
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce oleje
  • 1 čajová lžička mléka
  • 1 čajová lžička rumu

Příprava

Ve 100 ml mléka rozpusťte želatinu. Ve 200 ml mléka uvařte pudink s cukrem a škrobem. Zbytek mléka povařte s cukrem a kokosem, poté přidejte pudink a vařte, dokud směs nezhoustne, nakonec vmíchejte rozpuštěnou želatinu a smetanu.

Smíchejte čokoládu se smetanou při vaření. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Vyšlehejte bílky s cukrem. Poté vmíchejte všechny ostatní ingredience do těsta a upečte jej ve formě o průměru 24 cm cca 15 minut při 160 stupních. Opakujte se všemi vrstvami.

Nakonec na sebe poskládejte vrstvy: těsto–krém–těsto–krém–těsto–krém. Celý dort zalijte polevou a můžete dozdobit kokosem. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte.

zdroj: torta-pinjur-plat.blogspot.com

Sdílejte