Pokud plánujete na víkend, nebo nadcházející státní svátek rodinnou sešlost, oslavu, či návštěvu u příbuzných, jistě byste rádi oslnili nějakým dobrým dezertem. Zkuste právě tyto báječné řezy.

Jejich lehká konzistence a harmonie chutí exotického kokosu s vanilkou si jistě získá vaše srdce na první ochutnání. Příprava je nenáročná a nezabere mnoho času, proto tyto řezy můžete připravit i na poslední chvíli.

Složení těsta

  • 250 g mouky (polohrubé)
  • 150 g másla
  • 1-2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g cukru
  • 1/2 balení prášek do pečiva

Složení kokosového krému

  • 6 vaječných bílků
  • 10 lžící cukru
  • 200 g kokosového oleje

Složení vanilkového krému

  • 6 vaječných žloutků
  • 200 g cukru
  • 3 lžíce mouky
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 300 ml mléka
  • 250 g másla
  • 1 lžička vanilkové příchutě

Poleva

  • 20 dkg horké čokolády
  • sušený kokos

Příprava

Do nádoby vložte máslo, kysanou smetanu, mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao a dobře promíchejte. Těsto si rozdělte na dvě části. Vyválejte dva listy, první list umístěte do plechu vyloženého papírem na pečení a druhým listem později přikryjete vrstvu kokosového krému.

Kokosový krém: vaječné bílky vyšlehejte do tvrdé pěny s cukrem a přidejte kokos. Naneste tento krém na připravené těsto a přikryjte jej druhou polovinou těsta. Pečte v předehřáté troubě na 170 až 175 stupňů po dobu 15 až 20 minut.

Vanilkový krém: Smíchejte všechny přísady, s výjimkou másla a vanilkové příchuti, a vařte na pomalém plamenu, dokud nebude krém hustý. Máslo rozpusťte, nalijte jej na vařený krém, přidejte vanilkovou esenci. Promíchejte a vychladlý krém navrstvěte na druhou vrstvu těsta a nechte ztuhnout v lednici.

Nakonec polijte povrch krému roztavenou čokoládou a posypte kokosem podle potřeby. Umístěte do lednice po dobu 2 hodin, poté nakrájejte na plátky.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte