Jablka jsou velmi oblíbeným ovocem a jistě jste si je vychutnali i během Vánoc například v ovocném salátu. Vynikající jsou však také v jiných dezertech, jako je například jablečný dort, nebo koblížky s jablky.

Právě poslední zmiňovanou variantu možná ještě neznáte. Pro koblihy je typické plnění marmeládou nebo nugátem. Vyzkoušejte však tuto variantu a uvidíte, že si ji ihned zamilujete Vy i Vaše rodina!

Složení

  • 4 jablka
  • 4 vejce
  • 120 g cukru
  • 200 g másla
  • 500 g mouky
  • 1 balení prášku na pečení
  • 1 balení vanilkového cukru

Příprava

Vyšlehejte vajíčka a přidejte měkké máslo. Vmíchejte cukr a vanilkový cukr. Postupně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dobře promíchejte. Jablka nastrouhejte. Z těsta berte kusy a tvořte z nich koblížky s jablečnou náplní. Vyskládejte je na vymazaný plech s rozmezím asi 5 cm a pečte při 200 stupních po dobu 10-15 minut. Před podáváním posypejte práškovým cukrem a můžete si pochutnat.

zdroj: iladies.ro

Sdílejte