Vdolky a koblížky jsou nejoblíbenější především v době masopustu. Tyto sladkosti jsou pro toto období typické. Naplnit je můžete velkým množstvím náplní, povidly, marmeládou, nebo čerstvým, ovocem.

Klasický recept na kynuté vdolky je poměrně pracný a náročný a možná si na něj netroufáte. Potom je pro Vás ideální následující recept, který pracuje se zjednodušenou variantou těsta. Připravíte jej snadno z kefíru!

Složení

  • 500 ml kefíru
  • Vejce
  • 1-1,5 lžic cukru
  • 1/3 lžičky soli
  • Půl lžíce sody
  • 350 g mouky

Příprava

Smíchejte kefír s vejci, cukrem a solí. Promíchejte a vmíchejte také mouku a sodu. Nechte těsto odpočinout 10-15 minut. Poté vytvarujte jednotlivé vdolečky a smažte je na pánvi v rozpáleném oleji.

zdroj: kyharimvmeste.com

Sdílejte