Pirohy jsou velmi oblíbeným druhem pečiva. Je tomu tak především díky vláčnému nadýchanému těstu a množství lahodné náplně, kterou nalezneme uvnitř, když se zakousneme.

Pokud máte tento typ pečiva rádi, zkuste si jej připravit také doma dle tohoto receptu. Příprava je velmi jednoduchá a se základním postupem můžete experimentovat a použít pokaždé jinou náplň.

Složení

  • 9 vajec
  • 10 lžic mouky
  • 1 lžička sody
  • 230 ml kefíru
  • 1 svazek jarní cibule
  • 1 svazek kopru
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžíce oleje

Příprava

Uvařte 6 vajec a nakrájejte je na kostičky. Nakrájejte také cibuli a kopra smíchejte s nakrájenými vejci. Dochuťte solí a pepřem.

Zbylá vejce ušlehejte se špetkou soli a vmíchejte kefír, sodu a mouku, dokud nezískáte hladkou směs. Nechte stát 10-15 minut.

Připravte si zapékací misku, vymažte ji olejem. Nalijte polovinu těsta, poté přidejte náplň a nalijte zbylé těsto. Pečte 50 minut v troubě, 10 minut před koncem piroh vyndejte, otočte jej a nechte dopéct zbývající čas. Podávejte teplé.

zdroj: sovkusom.ru

Sdílejte