Jemné řezy jsou ideální pro pozdní večery, kdy se začíná dříve stmívat. Pokud jste milovníky kávy, jistě rádi vyzkoušíte tento zákusek, který v sobě snoubí chuť kávy, čokolády a je doplněn jemnou šlehačkou.

Na přípravu je tento dezert velmi jednoduchý a proto si jej jistě oblíbíte a budete jej rádi připravovat i pro své blízké a rodinu. Přísady nutné pro přípravu najdete snadno v každé domácnosti.

Na těsto

  • 4 žloutky
  • 140 gramů cukru krystal
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 50 ml vody
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g pšeničné mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 2-3 lžíce mleté ​​kávy

Na kávový krém

  • 500 ml mléka 1,5% tuku
  • 60 g pudinku s karamelovou příchutí
  • 1 šálek instantní kávy
  • 300 g másla
  • 10 g vanilkového cukru

Šlehačka

  • 90 g másla
  • 250 g smetany na šlehání

Příprava

Těsto

Smíchejte žloutky s cukrem, postupně přidávejte teplou vodu, olej, kávu, kakao, mouku a prášek do pečiva. Smíchejte dohladka.

Vyložte plech pečícím papírem, nalijte do něj směs a pečte jej ve vyhřáté troubě při teplotě 170 ° C po dobu asi 20 minut.

Kávový krém

Smíchejte trochu mléka s pudinkem a kávou.

Zbytek mléka zahřejte na slabém ohni.

Než začne vařit, nalijte směs do nádoby s pudinkem a neustále promíchávejte. Krém Je připraven po dosažení husté konzistence.

Po ochlazení do směsi přidejte máslo a cukr. Pořádně promíchejte.

Připravte šlehačku ze složek uvedených výše.

Těsto přeneste na servírovací tác, potřete jej kávovým krémem a ozdobte šlehačkou.

zdroj: andreilaslau.ro

Sdílejte