Když se řekne Marlenka, každému se hned seběhnou sliny na typický známý český medovník. Tento dezert je opravdovou harmonií chutí, které vévodí nasládlý med v kombinaci s vláčným těstem.

Svého uvedení na trh se nedávno dočkala i čokoládová verze této známé klasiky, která je pro většinu z nás ještě větší pochoutkou. Připravte si čokoládový medovník i Vy, v pohodlí svého domova s tímto receptem

Složení těsta

  • 600 g jemné mouky
  • 200 g práškového cukru
  • 4 lžíce roztaveného medu
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 100 g másla
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 100 ml mléka

Složení krému

  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 600 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 150 g margarínu
  • 3 lžíce práškového cukru

Příprava

Dobře smíchejte všechny přísady na těsto a prohněťte jej. Rozdělte těsto na 4 díly a každý z nich vyválejte a samostatně upečte na plechu 23×26 po dobu 5 minut při 200 stupních.

Uvařte pudink v mléce s cukrem dle návodu na obalu a po vychladnutí vmíchejte margarín. Tímto krémem promažte jednotlivé vrstvy těsta a seskládejte výsledný medovník. Nechte jej odpočívat několik hodin v lednici a před podáváním jej posypejte práškovým cukrem.

zdroj: minden-egyben.com

Sdílejte