Cheesecake se řadí k nejoblíbenějším a nejlepším dezertům po celém světě, a proto se i u nás pravidelně objevují recepty na různé varianty. Některé jsou snadné a levné, některé na parádu a něco extra.

Dnešní recept na cheesecake je opět mírně odlišný, ale tentokrát se to netýká krému, ale těsta a celého základu zákusku. Připravte si tento vynikající tvarohový cheesecake a posuďte sami, jak je výborný!

Složení

  • 4 vejce
  • 150 g margarínu
  • 30 g droždí
  • 300 g mouky
  • 750 g tvarohu
  • 250 g cukru moučka
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 citrónová strouhaná kůra

Příprava

Připravíme si 4 žloutky se 150 g margarínem, přidáme 30 g droždí, 300 g mouky a důkladně vše promícháme. Rozdělíme si těsto na dvě části.

Smícháme 750 g tvarohu s 250 g práškového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 citrónovou nastrouhanou kůrou, poté smícháme 4 vejce se šlehačkami a přidáme 1 polévkovou lžíci mouky. Toto nalijeme na rozdělené těsto a poté přilijeme druhé.

Necháme odpočívat 3 hodiny a poté doděláme cca na 20-30 minut v troubě dozlatova.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte