Pokud patříte mezi milovníky tradičních dezertů, jistě se Vám hodí nějaké nové do Vaší sbírky. Pokud navíc máte rádi kombinaci křupavých ořechů a lahodného krému, je tento recept pro Vás jasnou volbou.

Ořechy můžete v těstu i nahradit a přidat například sezonní ovoce v létě, či zkusit přidat marmeládu a celý dort tak dostane jiný chuťový rozměr. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, pochutnají si všichni.

Složení těsta

  • 150 g mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 150 g cukru
  • 5 bílků
  • 8 žloutků
  • 150 g mletých ořechů
  • 6 hrnků vody

Složení krému

  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 300 ml mléka
  • 1 hrnek mouky
  • 250 g margarínu
  • 150 g cukru

Složení pěny

  • 3 bílky
  • 150 g cukru
  • čokoláda na ozdobu

Příprava

Smíchejte žloutky s cukrem, přidejte vodu, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte ořechy a bílky vyšlehané do pěny. Těsto upečte na plechu s pečícím papírem a nechte vychladnout.

Pudink uvařte v mléce s cukrem dle návodu na obalu a přidejte mouku, roztavený margarín a cukr. Krém promíchejte a navrstvěte na těsto.

Ve vodní lázni ušlehejte bílky s cukrem do pěny a tu navrstvěte na krém. Můžete dozdobit strouhanou čokoládou.

zdroj: ketkes.com 

Sdílejte