Při návštěvě cukrárny naše oči upoutají krásně nazdobené dorty s několika vrstvami šlehačky a lahodného krému, které přímo vybízí k ochutnání. Takovou jemnou dobrotu si však můžete snadno připravit i doma.

Vyzkoušejte tento dezert, který se skládá z jemného piškotu, vrstvy krémového vanilkového pudinku a na konec nadýchané šlehačky. Tento recept je rychlý, snadný a suroviny nejsou příliš drahé. Ideální kombinace!

Složení

  • 300 g sušenek
  • 6 lžic Nutelly
  • 1 lžička másla
  • 30 ml smetany ke šlehání

Krém

  • 3 sáčky vanilkového pudinku
  • 7 lžic cukru
  • 1,2 l mléka

Šlehačka

  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 sáčky kremfixu
  • 50 g mléčné čokolády

Příprava

Polovinu sušenek naskládejte na dno misky. Smíchejte nutellu, máslo a smetanu, tuto směs vylijte na sušenky a poté přidejte zbytek sušenek v další vrstvě. Uvařte pudink v mléce s cukrem dle návodu na obalu a navrstvěte jej na sušenky. Vyšlehejte smetanu a přidejte vanilku a kremfix. Tuto směs navrstvěte na pudink a posypejte strouhanou čokoládou. Dezert nechte ztuhnout v lednici a můžete podávat.

zdroj: finomreceptek.com

Sdílejte