Rychlých a nenáročných receptů není nikdy dost. Takové recepty se hodí kdykoli máte chuť na něco dobrého, nebo čekáte návštěvu. Jistě i rádi do své sbírky přidáte také tento recept na jemný zákusek.

Jeho příprava není složitá a zabere jen pár minut. Zákusek je ideální pro všechny milovníky kombinace kakaa a ořechů, které po staletí tvoří výbornou chuťovou kombinaci. Připravte si tento dezert a nebudete litovat.

Potřebujeme

  • 6 vaječných bílků
  • 200 g cukru
  • 150 g mletých ořechů
  • 500 g mouky
  • 1 prášek do pečiva

Přísady krému

  • 6 vaječných žloutků
  • 150-200 g cukru
  • 2 balení smetanového pudingu
  • 700 ml mléka
  • 1 margarín
  • 2 lžíce kakaového prášku

Příprava

Vyšlehejte bílky s cukrem do tvrdé pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, ořechy a opatrně vmíchejte pěnu. Vyložte plech papírem na pečení a vylijte do něj těsto. Předehřejte troubu. Pečte těsto 20-25 minut. Nechte ho vychladnout a odstraňte papír.

Smíchejte pudink a žloutky, uvařte pudink s mlékem dle návodu a nechte vychladnout. Přidejte margarín a cukr a rozdělte krém na poloviny. Do jedné poloviny přimíchejte kakao.

Těsto rozkrojte na 2 části, první část pokryjte bílým krémem, přikryjte druhým kusem těsta a navrstvěte kakaový krém. Nakonec povrch ozdobte mletými ořechy.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte