V posledních dnech je počasí všelijaké a pohled z okna nás tedy rozhodně neláká k jakýmkoli venkovním aktivitám, jelikož venku sice mrzne, ale chybí sníh. Proto je lepší zůstat doma v teple.

To přímo vybízí k setkávání s přáteli a příbuznými nad dobrým jídlem a teplým nápojem. Pokud si chcete aspoň navodit atmosféru léta a exotiky, můžete si společně dát tyto jemné kokosové plátky.

Složení těsta

  • 9 vajec
  • 9 lžic cukru
  • 6 lžic mouky
  • 3 lžíce kokosových lupínků
  • 1/2 pytlíku prášku na pečení.

Bílkový krém

  • 5 bílků
  • 10 lžic cukru

Krém

  • 5 žloutků
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 4 lžíce vroucí vody
  • 200 g másla
  • 100 gramů margarínu.

Poleva

  • 100 g čokolády
  • 100 ml smetany

Příprava

Těsto: Smíchejte vajíčka s cukrem, poté přidejte mouku s práškem do pečiva a kokosem. Smíchejte hladké těsto a nalijte jej do plechu, který vymažete a vyložíte papírem na pečení a upečte těsto dozlatova.

Bílkový krém: Smíchejte bílky s cukrem a vyšlehejte tvrdou pěnu, tu poté rozprostřete na těsto.

Krém: Kávu rozpusťte ve vařící vodě. Smíchejte žloutek s cukrem ve vodní lázni, přidejte ochlazenou kávu a promíchejte, až směs ztuhne.

Poté vmíchejte margarín a máslo. Výsledný krém namažte na pěnu z bílků.

Poleva: Rozpusťte čokoládu a smíchejte ji se smetanou. Poté tuto polevu nalijte na povrch zákusku a můžete jej posypat kokosovými hoblinkami.

zdroj: goodcookbook.ru 

Sdílejte