V dnešní době téměř všechny potraviny, které můžeme koupit v supermarketu mají nesmyslně dlouhá složení, která čítají mnohdy až desítky položek se složitými názvy, kterým nerozumíme.

Pokud Vám používání těchto látek v základních potravinách vadí, je nejlepší připravit si domácí verzi pěkně postaru způsobem, který býval tradiční. Připravte si například domácí sýr za pomocí tohoto jednoduchého receptu a na koupený si již ani nevzpomenete!

Složení

  • 1 l mléka
  • 200 až 300 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 lžící soli

Příprava

Přiveďte mléko k varu a přidejte sůl. Smíchejte zakysanou smetanu s vejcem a vlijte do vařícího mléka. Vařte 5 minut a stále míchejte. Jakmile se směs oddělí, přeceďte přes gázu a nechte vytéct veškerou vodu. Po ztuhnutí můžete sýr ihned konzumovat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte