Internet je plný receptů na krémové dezerty, zákusky s pudinkovým krémem a také tvarohové řezy. Vídáme stovky variací na každý z nich. Pokud vás už tato stará dobrá klasika trošku nudí, zkuste tento recept.

Jako hlavní složka chuti je zde využit mák, který se v pokrmech používá převážně u nás a v sousedních státech, ostatní země jej tolik v jídlech nepoužívají a proto je tento dezert skvělý pro pohoštění zahraničních hostů.

Přísady:

  • 1 hrnek 250 ml
  • 1 šálek oleje
  • 2 šálky cukru
  • 2 vanilkového cukru
  • 4 žloutky
  • 2 šálky jogurtu
  • 2 šálky mouky (polohrubé)
  • 2 šálky mletého máku
  • 1 prášek do pečiva

Na polevu:

  • 15 g čokolády na vaření
  • 1-2 lžíce oleje

Postup:

Smícháme cukr, olej, vanilkový cukr, vaječné žloutky, mouku, mák, prášek do pečiva a jogurt. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něm pečeme při 180 stupních po dobu asi 40 minut.

Po vychladnutí těsta rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a smícháme s olejem. Tuto polevu nalijeme na povrch koláče a necháme ztuhnout v lednici.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte