Každá správná hospodyňka by měla mít v zásobě minimálně jeden spolehlivý recept na vynikající dort, protože nikdy nevíte, kdy vznikne nějaký důvod k oslavě. Ostřílenou klasikou je čokoládový dort.

Můžete jej připravit na mnoho způsobů a jedním z nich je také tento recept. Ačkoli je příprava velmi snadná a časově nenáročná, výsledek je skvělý s takový dort ohromí každého oslavence, či návštěvu.

Složení

  • 5 vajec
  • 200 g mouky
  • 200 g + 50 g cukru+ 1 hrnek
  • 30 g kakaa
  • 135 ml slunečnicového
  • 100 ml vody
  • 0,5 lžíce sody
  • 0,5 lžíce kvasnic
  • 0,5 lžíce soli
  • 600 g zakysané smetany

Příprava

Smíchejte kakao a 200 g cukru s olejem a vodou. Směs zahřejte a povařte na středním ohni, poté nechte vychladnout. Smíchejte vejce se zbytkem cukru a pořádně směs vyšlehejte. Smíchejte vejce a čokoládovou hmotu. Vmíchejte mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva. Těsto dobře promíchejte a pečte ve formě vyložené pečícím papírem 45-50 minut při 170 stupních.

Těsto rozdělte na dvě části. Smíchejte zakysanou smetanu s hrnkem cukru a navrstvěte ji mezi dvě části těsta. Můžete také připravit více vrstev krému a těsta za pomocí rozřezání upečeného korpusu. Povrch dortu můžete dozdobit krémem, šlehačkou, nebo strouhanou čokoládou.

zdroj: likecooking.ru

Sdílejte