Venkovní teploty klesají níž a níž pod nulu, tvoří se námraza a krajinu pokrývá první letošní sníh. V tomto počasí již většina z nás nemá daleko k nějakému tomu nachlazení, nebo hůře, k nemoci.

Dobrou prevencí je neustálý přísun vitamínů a ochranných látek, které obsahuje například zázvor. Mnoho vitamínů získáte i z ovoce. Jedním z nejvhodnějších druhů jsou jablka. Vychutnejte si je například v tomto dezertu!

Složení

  • 2 kg jablek
  • 2 lžíce cukru
  • 1 čajová lžička mleté ​​skořice
  • 200 g másla
  • 300 g piškotů
  • 1 balení vanilkového pudingu v prášku
  • 2 lžíce cukru
  • 500 ml mléka
  • 6 lžic cukru
  • 6 vaječných bílků

Příprava

Nastrouhejte jablka a přidejte 2 lžíce cukru a skořice. Vyložte plech papírem a vymažte máslem. Rozemelte piškoty a smíchejte je s máslem, poté z nich vytvořte základ tak, že tuto směs utlačíte do plechu. Přes tento základ navrstvěte strouhaná jablka. Pečte při nízké teplotě. Pudink připravte v mléce s cukrem dle návodu na obalu a poté jej navrstvěte na jablka. Bílky smíchejte s cukrem a vyšlehejte do tvrdé pěny. Tu navrstvěte na pudink a pečte při střední teplotě. Po upečení posypejte cukrem a podávejte

zdroj: ketkes.com

Sdílejte