Dezert zvaný Eclaire možná znáte. Jedná se o dva kousky nadýchaného těsta, proložené vrstvou jemného vanilkového krému. Připravte si ten nejlepší a nejchutnější Eclaire s vlastním domácím krémem a těstem.

Obě části jsou velmi snadné na přípravu. Podívejte se, jak nejlépe připravit Eclaire dle následujícího receptu. Můžete také nahradit vanilkový krém čokoládovým, karamelovým či kondenzovaným mlékem.

Složení těsta

  • 220 ml vody
  • 100 g mouky
  • 75 g másla,
  • 3 vejce
  • špetka soli

Složení krému

  • 500 ml mléka
  • 180 g cukru
  • 40 g mouky,
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce vanilkového cukru a vanilkové esence

Příprava

V pánvi roztavte máslo a poté přidejte mouku, odstavte z ohně a promíchejte. Přidejte vodu a vejce, dobře promíchejte. Těsto nalijte do formiček a upečte jej na plechu s pečicím papírem při 200 stupních po dobu 20-25 minut. Poté snižte teplotu na 160 minut a pečte dalších 10-15 minut.

V pánvi smíchejte mléko s cukrem a povařte, po vychladnutí vmíchejte mouku, cukr a žloutky. Vyšlehejte krém a naplňte jej mezi připravené poloviny těsta. Můžete přidat i čokoládovou polevu, připravenou z čokolády a smetany.

zdroj: suntgospodina.net

Sdílejte