Pokud máte rádi sladké pomazánky, nebo ovocné džemy, jistě víte, jak náročná a časově zdlouhavá je jejich příprava. Vytvořit správně marmeládu není nic jednoduchého a proto to většina z nás nechává na babičkách a maminkách a nebo si zajdeme do obchodu.

Kupovaná marmeláda se však té domácí nemůže rovnat a tak dnes přinášíme recept, jak si vytvořit domácí marmeládu za velmi krátkou dobu. Nemusíte marmeládu dlouho vařit, ani použít žádné konzervanty.

Složení:

  • 1 kg ovoce
  • 1kg cukru
  • 4 lžíce citronové šťávy

Příprava:

Umyjeme ovoce, pokud máme třešně, višně nebo meruňky, odstraníme semínka.

Vložíme do mísy a zalijeme cukrem a necháme stát v chladu přes noc.

V dopoledních hodinách Položíme na sporák a vaříme.

Když se směs začne vařit, přidáme citronovou šťávu a vaříme dalších 5 minut.

Nalejeme džem do sklenic a uzavřeme víčkem.

Otočíme sklenice vzhůru nohama, obalíme do utěrky a necháme ji po dobu několika hodin, dokud nevychladne.

Zavařenina vydrží k dlouhou dobu. Z této dávky vytvoříte asi 1 litr.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte