Léto je hlavní jahodovou sezonou, kdy se nám často ústa jen červenají od konzumace tohoto vynikajícího sladkého ovoce. Pokud Vás již nebaví dopřávat si jahody jen tak samotné, udělejte z nich dort!
Podle tohoto snadného receptu dokáže jahodový dort připravit opravdu každý, a to i úplný začátečník. Vyzkoušejte sami. Dort můžete připravit ze surovin, které jistě najdete doma v lednici.
Složení těsta
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 130 g mouky
- 20 g kakaového prášku
- 2 lžíce oleje
Vanilkový krém
- 1 balení vanilkového pudingu
- 300 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 100 g měkkého másla
Nahoru
- cca. 400 g jahod
- 1 balíček červené želatiny
Příprava
Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte olej, mouku a kakao a dobře promíchejte. Upečte těsto ve vymazané formě nebo plechu při 170 stupních po dobu 10 až 12 minut.
Pudink uvařte v mléce s cukrem dle návodu na obalu a po ochlazené vmíchejte měkké máslo. Tento krém navrstvěte na připravené těsto a na něj naskládejte nakrájené jahody. Nakonec rozpusťte želatinu a zalijte jí celý povrch dortu. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte s čerstvými jahodami.
zdroj: mindenegyben.com