Léto je hlavní jahodovou sezonou, kdy se nám často ústa jen červenají od konzumace tohoto vynikajícího sladkého ovoce. Pokud Vás již nebaví dopřávat si jahody jen tak samotné, udělejte z nich dort!

Podle tohoto snadného receptu dokáže jahodový dort připravit opravdu každý, a to i úplný začátečník. Vyzkoušejte sami. Dort můžete připravit ze surovin, které jistě najdete doma v lednici.

Složení těsta

  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 130 g mouky
  • 20 g kakaového prášku
  • 2 lžíce oleje

Vanilkový krém

  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 100 g měkkého másla

Nahoru

  • cca. 400 g jahod
  • 1 balíček červené želatiny

Příprava

Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte olej, mouku a kakao a dobře promíchejte. Upečte těsto ve vymazané formě nebo plechu při 170 stupních po dobu 10 až 12 minut.

Pudink uvařte v mléce s cukrem dle návodu na obalu a po ochlazené vmíchejte měkké máslo. Tento krém navrstvěte na připravené těsto a na něj naskládejte nakrájené jahody. Nakonec rozpusťte želatinu a zalijte jí celý povrch dortu. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte s čerstvými jahodami.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte