Venku za okny máme jaro, ale s každým dnem se nám otepluje. Jahodová sezona je na spadnutí a je dobré se na ni připravit s pár recepty. Pokud se Vám nechce čekat, samozřejmě můžete použít kupované jahody.

Tento jednoduchý a nepečený dezert je totiž velmi lákavý a jistě byste jej rádi ochutnali co nejdříve. Dezert je velmi lehký a osvěží Vás i v největších vedrech. Stačí Vám na něj jen pár základních surovin.

Složení

  • 250 g mascarpone
  • 50 g bílé čokolády
  • 20-25 ml smetany
  • 100 g cukru
  • 400 g jahod

Příprava

Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Smíchejte mascarpone a 50 g cukru, přidejte smetanu a čokoládu. Rozmačkejte polovinu jahod a smíchejte je se zbytkem cukru. Zbytek jahod nakrájejte. Do sklenice vložte rozmačkané jahody, poté smetanu a jahodové kousky. Nechte ztuhnout v lednici a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte