Jahodový cheesecake je dnes již legendární pochoutkou, která k nám dorazila však poměrně nedávno. V posledních letech však oblíbenost cheesecake v české republice roste raketovým tempem.

Připravují se různé příchutě a variace. Protože mascarpone není vždy dostupné, můžete jej doplnit tvarohem. Připravte si klasický jahodový cheesecake také u vás doma a jistě si pochutnáte.

Složení těsta

  • 200 g sušenek
  • 150 g másla

Krém č. 1

  • 250 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 150 g tekuté šlehačky
  • 5 g želatiny
  • voda
  • 100 g cukru
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 2 lžičky vanilkové esence
  • Špetka soli

Krém č. 2

  • 150 g tvarohu
  • 150 g tekuté šlehačky
  • 100 g cukru
  • 200 g jahod
  • 5 g želatiny
  • voda
  • špetka soli

Na ozdobu

  • 300 g jahod
  • 50 g šlehačky

Příprava

Vyložte si formu folií. Máslo roztavte ve vodní lázni. Sušenky rozmixujte na malé kousky a smíchejte je s máslem. Výslednou hmotu pevně utlačte na dno formy. Nechte korpus odpočinout v lednici.

Krém 1: Rozpusťte želatinu ve vodě. Smíchejte mascarpone s tvarohem, cukrem, solí, vanilkovou esencí a vanilkovým cukrem do jemného krému. Želatinu zahřejte ve vodní lázni a jakmile se roztaví, vmíchejte ji do směsi a promíchejte. Nakrájejte 10-15 jahod a nakrájejte je na plátky. Ty položte na korpus a přidejte první krém. Opět nechte dort odpočívat v lednici.

Krém 2:

Želatinu namočte do vody a omyjte jahody. Jahody rozmixujte a smíchejte s tvarohem, solí, cukrem a šlehačkou. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou želatinu jako v předchozím kroku. Tento krém navrstvěte na první a opět nechte dort ztuhnout v lednici. Nejlépe přes noc.

Nakonec můžete ozdobit vrch dortu šlehačkou a kousky čerstvých jahod.

zdroj: bucataras.ro

Sdílejte