Jablečné dorty s vanilkovým pudinkem jsou jedinečným dezertem, který nikoho nenechá lhostejným. Jemná kombinace jablek a pudinku a křupavá krusta dezertu okamžitě zlepší Váš den!

Tento dezert se připravuje velmi jednoduše, bez potíží a je velkou výhodou, že všechny ingredience potřebné pro přípravu této dobroty můžete najít ve své domácnosti. Zkuste tento recept ještě dnes!

Složení těsta

  • 500 g mouky
  • 200 g másla (80%)
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 1 sáček prášku na pečení (10 g)
  • 1 polévková lžíce octa

Složení náplně

  • 7 jablek
  • 2 polévkové lžíce krupice

Vanilkový pudink

  • 3 sáčky vanilkového pudingu (3 x 40 g);
  • 1200 ml mléka;
  • 7 polévkových lžic práškového cukru;

Pro ozdobu

  • 1 polévková lžíce práškového cukru

Příprava

Smíchejte všechny přísady těsta a důkladně jej prohněťte. Poté rozdělte těsto na dvě části. Každou část obalte folií a nechte odpočívat v lednici 30 minut.

Každou část těsta rozválejte na ploše posypané moukou. Jednu polovinu přemístěte na vymazaný plech a rozřežte na 1 cm široké proužky. Těsto vcelku vyválejte do plechu s pečícím papírem o rozměrech 25 x 35 cm. Na těsto rozmístěte krupici a oloupaná jablka nakrájená na kousky.

Pudink připravte dle návodu na obalu a nalijte jej na jablka. Nakonec křížem naskládejte na pudink proužky těsta, nebo vytvořte jiné vzory. Pečte v troubě při 180 stupních po dobu 45 minut. Jakmile těsto zezlátne, je hotovo.

Po vychlazení posypejte povrch dortu práškovým cukrem a můžete podávat.

zdroj: appetitno.net

Sdílejte