Croissant je velmi oblíbený druh sladkého pečiva, který k nám přicestoval z Francie. Možná proto má mnoho z nás pochybnosti o správné výslovnosti jeho názvu. Jak má chutnat však víme všichni.

Možná se domníváte, že příprava tohoto křehkého pečiva musí být velmi náročná, ale opak je pravdou. Připravte si tuto snadnou verzi s vynikající jablečnou náplní, kterou si zamilujete na první kousnutí!

Složení

  • 500 g mouky
  • 250 g margarínu
  • 50 g cukru
  • půl lžičky mleté ​​skořice
  • 1 žloutek
  • 100 ml mléka
  • špetka soli

Složení náplně

  • 1 kg jablek
  • 100 g cukru
  • 1-2 lžičky mleté ​​skořice (dle chuti)

Příprava

Smíchejte mouku s máslem a zbylými přísadami, dobře prohněťte těsto a nechte jej zakryté odpočívat 40 minut. Jablka oloupejte a nastrouhejte, nechte několik minut stát a poté vymačkejte šťávu. Přidejte cukr, skořici a několik minut mírně zahřejte, poté nechte vychladnout. Těsto vyválejte na pomoučené ploše a rozkrájejte jej na trojúhelníky. Doprostřed každého z nich dejte trošku náplně a zabalte croissanty. Trochu je ohněte do typicky zaobleného tvaru a vyskládejte je na plech s malými rozestupy. Pečte 30 minut při 200 stupních a před podáváním zasypejte práškovým cukrem

zdroj: ketkes.com

Sdílejte