Ne každý je v kuchyni zběhlý a zná veškeré postupy přípravy i množství přísad pro recepty. Zkušenější kuchaři již dokáží odhadnout potřebné množství surovin takzvaně od oka, ale mnozí stále poctivě odvažují ingredience.

Pokud patříte ke druhé skupince, jistě víte, že navážení zabere čas a je i pracné. Proto se veliké oblibě těší hrníčkové recepty. Vyzkoušejte například tento snadný recept na jablečný dort a jistě si pochutnáte!

Složení

  • Hrnek krupice
  • Hrnek mouky
  • Hrnek cukru
  • 1 a půl lžičky prášku do pečiva
  • 5 středních jablek
  • 3-5 lžic citronové šťávy
  • Hrnek mléka

Příprava

Nejprve smíchejte suché přísady. Jablka nastrouhejte a polijte je citronovou šťávou. Plech nebo formu vymažte margarínem nebo máslem a přidejte vrstvu suché směsi na těsto a na ni vrstvu jablek, opakujte ještě dvakrát tak, aby poslední vrstvu tvořila jablka. Mléko přiveďte k varu a poté jej nalijte do připravené směsi, lehce promíchejte. Pečte 50 minut při 180 stupních a potí nechte dort vychladnout. Můžete zasypat práškovým cukrem, nebo připravit polevu z čokolády o oleje.

zdroj: bidista.com

Sdílejte