Jablka jsou snad nejznámějším ovocem a mají tolik druhů, že ochutnat každý z nich by Vám zabralo několik let. Vy však jistě máte svoji oblíbenou odrůdu. Zkuste si podle tohoto receptu připravit jablečný koláč.

Jedná se o netradiční styl přípravy, který je ale velmi rychlý a zvládnou jej i nováčci v kuchyni. Koláč si můžete vychutnat ke kávě, nebo čaji a jistě potěší i Vaše blízké při návštěvách a sešlostech.

Složení

  • 180 g mouky
  • 4 jablka
  • 2 žloutky
  • 140 g cukru
  • 50 g másla
  • 125 ml mléka
  • 4 g prášku do pečiva
  • špetka soli

Příprava

Smíchejte cukr se žloutky pomocí mixéru. Přidejte polovinu roztaveného másla a mléko a dobře promíchejte. Přidejte mouku, sůl a prášek do pečiva a těsto dobře promíchejte. Vyložte formu pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky, ty poté poklaďte na povrch těsta. Roztavte zbytek másla a jablka jím polijte. Pečte koláč v troubě na 180 stupňů cca 30 minut a hned po upečení můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte