Kombinace křupavých sušenek, piškotů, nebo keksů a lahodného krému je poměrně obvyklá a také oblíbená. Existuje množství receptů, jak nejlépe vyladit krém a jakou příchuť dát celému dortu.

V dnešním receptu budeme používat pro přípravu krému hlavně pudink, který je výtečnou volbou. Zvolili jsme vanilkovou příchuť, ale pokud budete chtít a mít chuť, můžete použít libovolný druh.

Přísady:

  • 1200 ml. mléko
  • 120 g. pudinkový prášek
  • 150 g. cukr
  • 1 lžíce vanilkový extrakt
  • 200 g. bílá čokoláda.
  • 250 g. margarín nebo máslo
  • asi 500 g. malé sušenky + mléko pro namáčení sušenek

Příprava:

Pudink uvaříme v mléce s cukrem podle návodu a necháme vychladnout.

Rozšleháme máslo s mlékem a přidáme vanilku a rozpuštěnou bílou čokoládu Přidáme vlažný pudink.

Do mísy naskládáme sušenkový základ a pokropíme malým množstvím mléka. Pokryjeme vrstvou krému a takto opakujeme 4 vrstvy. Na povrch můžeme nastrouhat čokoládu a odložíme do lednice.

zdroj: maminajela.com

Sdílejte