Léto je nejvhodnější roční období pro lehké dezerty, které jsou často dochuceny čerstvým ovocem. Dnes pro vás máme recept na velmi jednoduchý a přitom výborný smetanový dort. Můžete si jej dát samotný, nebo jej právě dozdobit a ochutit různým ovocem.

Na přípravu nebudeme potřebovat mnoho surovin a postačí nám v podstatě to, co bychom běžně našli v každé domácnosti. Příprava je velmi rychlá a nenáročná, proto si tento skvělý dezert můžete dopřát, kdykoli na něj dostanete chuť!

Těsto:

  • 40 g mouky
  • 20 g margarínu
  • 15 g práškového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 2-3 lžíce mléka

Krém:

  • 2 balíčky Vanilkového pudinku
  • 20 g cukru
  • 0, 5 l mléka
  • 1 lžička citronové kůry a vymačkané šťávy
  • 60 g zakysané smetany

Postup:

Pudinku uvaříme s cukrem v mléce, a po vychladnutí vlažnou směs smícháme se zakysanou smetanou, citrónovou kůrou a ostatními ingrediencemi do těsta. Zakryjeme a necháme stát v lednici po dobu asi půl hodiny.

Korpus rozkrojíme na dvě patra stejné velikosti (přibližně 20 x 30 cm) a položíme jednu část na plech.

Tuto vrstvu rovnoměrně pokryjeme krémem a přiklopíme druhým korpusem. Pečeme v troubě, předehřáté na 180 ° C po dobu asi 25 až 30 minut, poté se nechá dort zchladnout, nakonec jej posypeme práškovým cukrem.

zdroj: webcukraszda.hu

Sdílejte