Itálie – země zalitá sluncem, odkud pochází pizza, těstoviny na mnohé způsoby a mnoho dalších vynikajících jídel. Italská kuchyně se však vyznačuje také vynikajícími dezerty, což jste možná doteď netušili.

Nechte se v kuchyni inspirovat i v tomto směru a připravte si italský jablečný koláč dle následujícího receptu. Vypadá velmi elegantně a přímo vybízí k ochutnání. Chuť je vyvážená a svěží s nádechem sladkých jablek.

Složení

  • 100 g měkkého másla (pokojové teploty)
  • 250 g mouky
  • 2 čajové lžičky prášku na pečení
  • sůl
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 citron (kůra)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 75 ml mléka
  • 4 jablka

Příprava

Troubu předehřejte na 180 stupňů a v misce smíchejte všechny suché přísady. Vmíchejte máslo a citronovou šťávu, nakonec přilijte mléko a dobře promíchejte. Jablka umyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Formu si vymažte máslem, vysypte moukou a poté vlijte část těsta. Přidejte jablka a zalijte je zbývajícím těstem. Pečte koláč dokud nezhnědne a podávejte jej zasypaný práškovým cukrem se šálkem dobrého čaje.

zdroj: bucatarul.eu

Sdílejte