Lehké dorty jsou velmi oblíbené v létě a pro jejich přípravu často používáme krémové sýry. Jedním z nich je i mascarpone. Krémový lehký smetanový sýr, který si svou jedinečnou chutí získal oblibu i u nás.

V kombinaci s lískovými oříšky a čokoládou vytváří lahodnou kombinaci chutí a je lehkým a delikátním dezertem, který potěší každého. Výsledná chuť se může podobat Fererro zákuskům, které jistě každý zná.

Přísady:

Těsto:

  • 130 g margarínu
  • 300 g cukru
  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 50 g hořkého kakaa
  • 2 lžíce jogurtu
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 140 g mouky (polohrubé)
  • 1 balení pudinku s příchutí lískových oříšků

Mascarpone krém:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smetany
  • 1 balíček stužovače
  • 50 g práškového cukru

Čokoládový krém:

  • 200 ml smetany
  • 80g čokolády s mletými lískovými oříšky
  • 100 g hořké čokolády

Příprava:

Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a pudink. V jiné misce smícháme margarín cukr a vejce, promícháme.

Postupně do směsi margarínu a vejce přidáváme směs mouky, pudinku a kakaa, za stálého míchání. Nakonec přidáme mléko a jogurt a dobře promícháme do směsi.

Směs nalijeme do vymazané formy o průměru 28 cm.Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Nakonec necháme vychladnout.

Smícháme smetanu, mascarpone, kremfix a cukr, jemně promícháme. Rozpustíme obě čokolády ve vodní lázni a smícháme se smetanou, promícháme.

Nyní na korpus navrstvíme mascarpone krém a na něj čokoládový krém a necháme ztuhnout v lednici. Nakonec na povrch nalijeme čokoládovou polevu a opět necháme dostatečnou dobu v chladu. Po ztuhnutí můžeme podávat.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte