Občas máme všichni doma období, kdy naše lednička a kuchyně zeje prázdnotou a je potřeba udělat velký nákup. I v této situaci nás ale může přepadnout chuť na něco dobrého, nebo přijde neočekávaná návštěva.

Nemusíte zoufat, ani pospíchat do obchodu. Stačí, když doma najdete vejce, tvarohový sýr a bílou čokoládu. Z těchto surovin můžete připravit jednoduchý delikátní cheesecake, který je oblíbeným dezertem a potěší každého.

Složení:

  • 3 vejce
  • 120 gramů bílé čokolády
  • 120 gramů smetanového sýra

Příprava:

Předehřejte troubu na 170 ° C, Oddělte bílky a žloutky z vajíček. Dočasně umístěte bílky do lednice.

Bílou čokoládu rozbijte na kousky ve velké míse. Rozpusťte ji ve vodní lázni, při teplotě 60 ° C Pak přidejte sýr a promíchejte hmotu. Odložte misku stranou, přidejte žloutky a dobře promíchejte ještě jednou. Ve velkém mixeru vyšlehejte vaječné bílky až do pevné pěny.

Přidejte 1/3 pěna do těsta a dobře promíchejte lžící. Pak přidejte zbytek pěny a opět promíchejte. Vymažte formu máslem a vyložte ji pečícím papírem. Nalijte těsto do formy a jemně protřepejte.

Vložte formu na plech. Nalejte na plech teplou vodu. Pečení má tři fáze: nejprve při teplotě 170 ° C po dobu 15 minut, potom při teplotě 160 ° C po dobu 15 minut, pak se vypne teplo a nechte dezert v troubě po dobu dalších 15 minut.

Vyjměte dort a nechte jej zcela vychladnout. Můžete jej dozdobit ovocem, nebo marmeládou.

zdroj: marketium.ru

Sdílejte