I v chladných teplotách pod nulou si můžete doma vytvořit atmosféru horkého mexického slunce. Zkuste to například s tímto vynikajícím jídlem, které je velmi rychlé, jednoduché a také cenově dostupné.

Rýžové kuličky s mexickou zeleninou jistě potěší všechny vegany, protože se jedná o skvělou alternativu k tradičním masovým kuličkám. Jistě si pochutnáte vy, i celá vaše rodina a tento recept si oblíbíte.

Složení

  •  300 gramů vařené rýže
  •  250 gramů zeleninové mexické směsi (zmrazené)
  •  1 vejce
  •  černý pepř
  •  petržel (jemně nasekaná)
  •  rostlinný olej

Příprava

Rýži uvařte a zbavte veškeré vody.

Zeleninu osmažte několik minut na oleji.

Přidejte vařenou rýži, dochuťte pepřem a solí, přidejte petrželku a vejce. Směs dobře promíchejte a vytvořte z ní kuličky.

Kuličky smažte ve všech stran v oleji na pánvi.

Nakonec nechte kuličky na papírových utěrkách, aby se odsál přebytečný olej.

Podávejte jako hlavní chod, nebo s libovolnou přílohou.

zdroj: appetitno.net

Sdílejte