Recepty na mléčné řezy jsou velmi oblíbené jak u dětí, tak i u dospělých. Tato jednoduchá pochoutka skvěle zasytí a spolehlivě uspokojí každou chuť na sladké. Pokud i vy máte tuto pochoutku rádi, tento recept vás potěší.

Jedná se totiž o variaci mléčných řezů, ale rovnou v podobě celého dortu. Pokud tedy chcete potěšit své ratolesti domácím dortem, tohle bude jistě dobrá volba. Příprava je velmi snadná a úspěch je zaručen!

Složení

  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 40 ml vody
  • 40 ml oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 g mouky
  • 1 sáček prášku na pečení

Na krém

  • 400 g bílé čokolády
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 5 g želatiny

Pro cukrářskou polevu

  • 250 g cukru
  • 500 ml vody
  • rumové aroma

Na vrchol

  • 1 balení Dr. Oetker dortová poleva

Příprava

Smíchejte vaječné žloutky s olejem. Z bílků smíchaných s cukrem vyšlehejte tvrdou pěnu a přidáme vodu. Smíchejte směs vaječného žloutku s touto pěnou. Přidejte prášek do pečiva, mouku a kakao, vyšlehejte do pěny. Vylijte do plechu s pečícím papírem a pečte asi půl hodiny.

Připravte krém: nalijte smetanu do misky a zahřejte ji, přidejte nakrájenou čokoládu a míchejte, až se roztaví. Vařte na pomalém ohni po dobu 5 minut, pak směs odložte stranou. Želatina se rozpustí v malém množství vody a smíchá se s čokoládovým krémem, zahřejte směs, ale nenechte ji vařit. Nechte směs vychladnout, a poté ji vložte do chladničky po dobu alespoň 3 hodin, ale může to být i přes noc.

Pro cukrářskou polevu nechte cukr zkaramelizovat na pánvi s 2 polévkovými lžičkami vody, když se roztaví, přidá se ke zbytku vody a vaří až do podoby sirupu ochuceného rumovým aroma, ale můžete přidat dle chuti i instantní kávu. Nechte směs vychladnout.

Těsto se rozkrojí na dva kusy a potře se cukrářskou polevou. Potřete spodní část krémem. Horní část položte na krém a polijte polevou Dr. Oetker, ale může být polita i roztavenými čokoládami.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte