Dezert s netradičním názvem, který pravděpodobně získal po svém tvůrci. Vy si jej však můžete nazvat jakkoli budete chtít, třeba právě Vaším jménem. Tak či tak se jedná o skvělý a lahodný dezert, který stojí za zkoušku.

Příprava je jednoduchá a časově nenáročná. Výsledek je však fantastický. Ořechové těsto, pokryté vrstvou krému dvojí chuti. Taková delikatesa jistě nenechá nikoho chladným a hned se po ní zapráší.

Složení:

Těsto:

  • 10 vaječných bílků
  • 28 g cukru
  • 28 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce mouky (polohrubé)

Žlutý krém:

  • 4 dl mléka
  • 20 g cukru
  • 6 lžic mouky
  • 6 žloutků
  • 1 balení margarínu

Hnědý krém:

  • 4 žloutky
  • 2 vejce
  • 25 g mletého cukru
  • 3 tabulky čokolády
  • 1 balení margarínu

Příprava:

Těsto: Vyšleháme z bílků pěnu a postupně přidáváme cukr, rozemleté ořechy, kakao a mouku. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut v troubě na plechu.

Žlutý krém: Uvaříme mléko s cukrem, moukou a žloutky, do chladné směsi přidáme margarín a vyšleháme pěnu.

Hnědý krém: Uvaříme žloutky, mléko, cukr a vejce spolu. Po ochlazení přidáme rozpuštěnou čokoládu a margarín. Vyšleháme pěnu.

Na vychlazené těsto natřeme vrstvu žlutého krému a na ni vrstvu hnědého krému a necháme uležet v lednici.

Nakrájíme a podáváme.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte