Pro spoustu z nás je na talíři většinou nejdůležitější složkou pokrmu maso. Zkoumáme, jak je připraveno, jeho šťavnatost, jak jde krájet a umíme ocenit umění jeho přípravy. Příloha je však neméně důležitá!

Příloha dotváří výslednou harmonii chutí a doplňuje celkový pokrm. Většinou jsme zvyklí na rýži a nebo brambory na všechny možné styly úprav. Dnešní recept Vám představí jednu možnost, jak brambory oživit a nabídnout zase něco nového!

Složení:

  • 1 až 2 brambory na osobu
  • 4 plátky slaniny
  • 1 lžička italského koření
  • 1 čajová lžička koření na brambory

Příprava:

Brambory umyjeme, vyčistíme a oloupeme. Nakrájíme je na čtvrtky a ty potom ještě na poloviny.

Posypeme je kořením a směsí na brambory.

Plátky slaniny překrojíme na polovinu a každou bramboru obalíme do jednoho kousku slaniny.

Pro lepší výdrž propíchneme každou bramboru párátkem.

Pečeme v troubě na 200 stupňů po dobu cca 35 minut a po upečení můžeme podávat.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte