Léto je bezesporu obdobím, kdy si každý z nás rád dá zmrzlinu, ať už je to čokoládová, vanilková, nebo ovocná. Pokud si chceme zmrzlinu dopřát doma, můžeme volit z nabídky supermarketů.

Většina těchto zmrzlin však obsahuje nežádoucí látky, jako ochucovadla, éčka, palmový tuk a různé další podobné přísady. Pokud se tedy těmto věcem vyhýbáte, můžete vyzkoušet náš recept a vytvořit si studenou pochoutku doma.

Složení:

  • 2 šálky cukru
  • 1 litr mléka
  • máslo 100 g
  • 1 lžička škrobu
  • žloutky 5 ks

Příprava:

Mléko přivedeme k varu a rozpustíme v něm máslo. V jiné nádobě smícháme cukr, škrob a žloutky a dobře smícháme.

Přidáme do směsi trochu mléka a získáme tekutou hladkou směs. Mléčnou směs vaříme a pomalu přidáváme žloutkovou směs za stálého míchání.

Přivedeme k varu a jakmile začne směs vařit, odstavíme z tepla a položíme hrnec do studené vody, stále mícháme až do úplného vychladnutí. Nakonec uložíme do nádoby a necháme zmrazit v lednici.

zdroj: vk.com

Sdílejte