Jablka mají velké množství zdravotních benefitů. Ať už je to pozitivní vliv na celkové zdraví, obsah vitamínů, nebo podpora zažívání a hubnutí. Říká se, že jedno jablko denně a nebudete potřebovat doktora.

Pokud Vám ale ovoce nechutná syrové, nebo byste rádi ochutnali jinou netradiční úpravu, můžete plody své zahrádky využít v dnešním receptu. Jedná se o křupavé tvarohové trubičky, které obsahují právě jablka.

Přísady:

  • 250 g pšeničné mouky
  • 250 g másla
  • 250 g strouhaného tvarohu
  • balíček vanilkového cukru
  • 2 jablka
  • na posypání práškový cukr

Příprava:

Prosetou moukou vysypeme na vál. Přidáme vanilkový cukr. Přidáme na kousky nakrájené máslo. Poslední složkou je tvaroh.

Pořádně prohněteme těsto a vytvarujeme tvar koule. Tu zabalíme do folie a necháme 30 minut v lednici.

Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme každou do tloušťky cca 0.5 cm.

Pomocí skleničky vyřežeme z těsta kruhy. Na každé kolečko položíme plátek jablka a zabalíme tak, jako na fotce.

Trubičky naskládáme na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů cca 20 – 25 minut. Nakonec posypeme práškovým cukrem.

zdroj: potrawyregionalne.blogspot.cz

Sdílejte