Název dnešního dezertu je pro některé známý a pro jiné možná tak trochu záhadný. Skrývají se pod ním dva kousky nadýchaného těsta, proložené vrstvou jemného vanilkového krému. Připravte si tento dezert i Vy doma!

Je to velmi jednoduché. Podle následujícího receptu připravíte nadýchané těsto i jemný vláčný vanilkový krém. Pak už jen stačí spojit všechny části a jako zlatý hřeb přidat vynikající čokoládovou polevu!

Složení těsta

  • 500 ml vody
  • 250 g margarínu
  • 50 g cukru
  • 360 g mouky
  • 6 vajec
  • špetka soli

Složení krému

  • 4 vejce
  • 270 g cukru
  • 200 g mouky
  • 750 ml mléka
  • 5 vanilkových cukrů

Složení polevy

  • 120 g mléčné čokolády
  • 70 g margarínu
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kakaa

Příprava

Vodu smíchejte s margarínem a zahřejte, dokud se nerozpustí. Poté přidejte cukr, sůl a míchejte do opětovného roztavení cukru. Poté odstavte z tepla a vmíchejte mouku. Po vychladnutí vmíchejte vejce a z těsta vytvořte na plech jednotlivé kousky. Upečte a připravte krém.

Smíchejte veškeré složky na krém, povařte a jakmile zhoustnou, vyšlehejte krém. Ten poté naplňte mezi připravené kusy těsta. Rozpusťte suroviny na polevu ve vodní lázni, dobře je smíchejte a poté namáčejte jednotlivé eclairs.

zdroj: edelicios.net

Sdílejte