Pokud jste již zkušení v přípravě různorodých jídel a receptů, nebo je vaření a pečení Vaším koníčkem, jistě neustále hledáte inspiraci a nové kuchařské výzvy. Co takhle zkusit zebrovaný zákusek?

Příprava je sice trochu pracnější, ale může si na ni troufnout každý. Výsledkem je na pohled krásný dvoubarevný dort, složený z lahodného těsta a jemného krému. Potěší oko i chuťové buňky každého!

Složení těsta

  • 10 vaječných bílků
  • 400 g cukru
  • 50 g kakaa
  • 150 g ořechů
  • 150 g mouky

Krém

  • 700 ml mléka
  • 10 žloutků
  • 250 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 lžíce škrobu
  • 4 lžíce mouky
  • 250 g margarínu
  • 2 lžíce rumu

Poleva

  • 100 g čokolády
  • 3 lžíce oleje

Příprava

Připravte si 6 plechů s papírem na pečení. Vyšlehejte bílky s cukrem, přidejte mouku, kakao a ořechy a promíchejte. Rozdělte těsto na plechy a pečte každou vrstvu 10 minut při 150 stupních. Nechte vychladnout.

Smíchejte žloutky a cukr, přidejte mouku, škrob a 250 ml mléka, promíchejte do hladké směsi a tu přidejte do zbytku vařícího mléka. Nechte vychladnout a vmíchejte margarín, rum a vanilkový cukr, dobře promíchejte.

Složte dort tak, aby spodní i horní vrstvu tvořilo těsto a mezi nimi vždy bude vrstva krému a těsta. Nakonec Rozpusťte čokoládu, smíchejte s olejem a touto směsí polejte povrch dortu. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte!

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte